5 håravfall Myter – INTE De Skäl som Du Förlorar Ditt Hår

5 håravfall Myter – INTE De Skäl som Du Förlorar Ditt Hår
Rate this post

Det finns många myter dessa dagar som flyter runt i populärkulturen försöker förklara vad det är som får folk att gå skallig. Vissa män när de först börjar gå skallig ser tillbaka på sitt förflutna och försöka lista ut om de gjorde något fel som har fått dem att förlora sitt hår. Här är 5 populära myter för orsakerna till håravfall.

1) att Bära en hatt för mycket

För att vara ärlig, jag antar att detta är inte lika populärt som det brukade vara som inte så många män att bära hattar dessa dagar. Vissa män gör det fortfarande, även om naturligtvis en del män måste bära hattar för deras arbete. Vetenskapliga studier har dock visat att bära en hatt definitivt inte orsaka håravfall. Den enda gången en hat kan leda till att du förlorar ditt hår är om man råkade ha på sig en hatt så tajt att det klipp av alla cirkulationen i hårbotten. Även då skulle du ha att bära den under mer än en vecka non-stop. Om du gör det så har du förmodligen förtjänar att förlora ditt hår.

2) För mycket schamponering och torkning

Faktum är att de flesta studier har visat att schamponering ditt hår för lite är mer sannolikt att leda till håravfall än för mycket. Tvätta håret alltför sällan tillåter döda hår för att bygga upp enklare utan att spolas ut, och överflödig olja kan bygga upp, kvävning redan ohälsosam hårsäcken.

Blås torkning är lite mer komplicerat. För mycket värme kan verkligen skada hårsäckarna, men så länge du är försiktig, hårtork wil inte skada din dyrbara lås. Kontrollera när du torkar håret, håller du torktumlaren på ett bra sex inches eller mer bort från ditt hår. Om du har ett värmeläge, hålla det lågt. Om du har en hastighetsinställning, lägga den på hög som sedan snabbare att flytta luft torkar ditt hår utan att det blir för varmt. Hålla hårtork flytta och vara säker på att inte hålla fokus på en plats för länge, bör du alltid handdukstorka håret i förväg för att göra det lättare att torka.

Om du föna med omsorg, du kommer att ha några problem med värmen skadar ditt hår.

3) Hår Färg

Det finns inga vetenskapliga studier som visar en klar korrelation mellan färga håret och förlora ditt hår. Överdriven färgning med permanent kemikalier jag.e väteperoxid etc kan definitivt skada ditt hår, även till den del där håret kan gå av. Detta är inte samma sak som håravfall men eftersom hårsäcken är helt intakt och håret kommer att växa tillbaka igen som vanligt.

4) Svår Solbränna

Många människor som börjar förlora sitt hår, kommer att se tillbaka på sitt förflutna och minns en svår solbränna som de fick på sin hårbotten och attribut detta som en orsak till deras håravfall. Medan svår solbränna är verkligen inte bra för din hälsa eller din hud, och överdriven värme kan skada hårsäckarna, de kommer inte att leda till att du förlorar ditt hår om du råkar ha en permanent solbränna varje dag. En isolerad händelse eller två av solbränna på din hårbotten kommer inte att göra dig ner i ditt hår.

5) Genetik

Detta kan tyckas vara en udda myt att inkludera “alla vet att håravfall är vidare från en generation till en annan”. Om du förlorar ditt hår, det är sant att någon i din släkt familjen hade också ett problem med håravfall. Poängen här är att håravfall är inte själv gått ner genetiskt. Om det vore så skulle det innebära att det skulle vara absolut ingenting du kan göra åt det. Vad är det egentligen som gått ner i gener från en generation till nästa är hormonell obalans som orsakar håravfall. Precis som om du har en genetisk predisposition för diabetes, så länge som du äter hälsosamt och träna, det finns en chans att du aldrig kommer att få diabetes. Det samma är sant för håravfall. Ja, din kropp kommer att drabbas av samma hormon obalans som din far eller farfar, och om inget görs, ja du kommer att förlora ditt hår.

Men det är inte skrivet i sten att man måste gå ner i ditt hår. Allt du behöver göra är att återställa balansen av dina hormoner och du kan trotsa genetik och era förfäder, och hålla ditt hår.

LEAVE A REPLY