Åldrande och Förändring – Lär dig att Räkna med och Acceptera

Vad är Förändring? Förändring är att bli olika. Förändring är att göra någon eller något annat. Förändring är att bli något annat. Det är en pålitlig drag är att det händer hela tiden – förändring är konstant. Vi alla har att hantera förändringar på en daglig basis. Ingenting någonsin är densamma för evigt. Ibland förändring kan vara svårt, men vi har fortfarande att uthärda och fortsätta framåt.

Hur hanterar vi förändring? Vi måste lära oss att räkna med det och acceptera det. Vi måste alla inse att förändring kommer alltid att komma. Detta kan ge oss hopp när saker går dåligt i våra liv, liksom att hjälpa oss att stanna jordat när saker går bra. Vad situation vi är i idag, imorgon kommer alltid att få till stånd en förändring. Räkna med och acceptera förändringen.

Som vi ålder, som vi upplever förändringar i vår hälsa.

Vårt minne börjar förändras; vi glömmer saker mer ofta. Vi blir, “absentminded.” Våra ben och våra leder börja slitage, vi känner smärta vi aldrig tidigare upplevt. Vår syn och hörsel varelser att försvagas. Vi börjar uppleva problem med matsmältning och ämnesomsättning. Vi är för att uppleva dentala frågor – förlust av tänder, tandköttet sjukdom, etc. Vår hud förändras, vi utveckla rynkor och fläckar. Vår funktionella förmåga förändringar. Vi faller ofta mer, uppleva mer brutna ben, mindre styrka och flexibilitet. Generellt, hela vår kropp och själ förändringar när vi åldras.

Vi upplever förändringar i arbetsliv och karriär. Pension eller jobbet förlust drastiskt kan påverka vår ekonomi, vilket resulterar stora nedskärningar eller besparingar i verksamheter som tidigare har haft. Pension och förlust av arbete kan också påverka vår fysiska hälsa. Om ett tidigare arbete var fysisk och nu är du plötsligt dra sig tillbaka till en livsstil med ingen fysisk aktivitet, din hälsa kan förändras drastiskt och snabbt. Pension och arbetslöshet kan också kännas känslomässigt och mentalt. Vissa drabbas av att identifiera eller användbarhet.

Vad sägs om kärleksfulla relationer? Förlust av en nära anhörig kan resultera i känslor av depression, ensamhet, skuld, ilska och hjälplöshet. Det finns verkligen inget sätt att förbereda sig för döden av en nära anhörig eller make / maka. Ingenting kan ta smärtan helt borta, men det är möjligt att hantera sorg och sörjande. Sök stöd, vet att du inte behöver gå igenom det ensam. Skilsmässa och/eller separation kan också vara en drastisk förändring för många. Igen, det har inte behandlas ensam. Söka stöd.

Förändringar i familjen är oundvikligt, särskilt som vi ålder. Familjen system förändras ständigt. Våra barn växer upp, de skapar egna familjer. Familjemedlemmar flyttar bort, och tid för familjen blir mindre viktigt. I många familjer, maktkamper kan resultera i att varje familjemedlem övertygad om att han eller hon vet vad som är bäst.

Trots all denna förändring sker runt omkring oss hela tiden, det finns hopp. Vi är anpassningsbara! Vi kan överleva förändring! När vi lär oss att acceptera att livet är fullt av förändringar och förluster, vi börjar att förvänta sig det och vi ger upp försöken att styra det eller undvika det. Vi kan lära oss att acceptera att vissa förluster och förändringar kan inte bytas ut eller fast, men vi kan hedra dem för vad de representerade, och betydde för oss.

Frederick Douglass sa, “Om det är ingen kamp, inga framsteg.” Jag instämmer till 100%. Ja, förändring är svårt. Ibland kan det verka outhärdligt. Men när vi får igenom det kaos vi är starkare och bättre för det.

Vad kan vi göra för att överleva förändring?

Steg 1 – Sluta Tänka! När vi bor på den smärtsamma förändringar i våra liv, vårt humör och ande följa vårt tänkande. Vi fastnar i misär.

Steg 2 – Koppla Av! Alla behöver minst en timme om dagen för att koppla av och göra ingenting. Ta ett bad be, tupplur, läsa en bok, andas, lyssna på musik, virka eller sticka, vad hjälper dig att slappna av gör det för minst en timme per dag.

Steg 3 – Rop! Varför insisterar vi på att bekämpa tårar? Gråt är så terapeutiskt och helande. Sluta bära runt sorg, låt det ut så att du kan gå vidare. Att gråta!

Steg 4 – ta kontakt med någon hjälp! Ta kontakt med någon som kan erbjuda trygghet och medkänsla, eller kanske bara en kram. Det kan vara en vän, en familjemedlem, en professionell rådgivare, en pastor, etc. Någon som kan erbjuda dig trygghet och medkänsla.

Steg 5 – Undvika den absoluta sanningar. Sluta med “jag kommer ALDRIG att få överleva detta,” eller jag kommer ALLTID att vara så här,” etc. Som jag nämnde tidigare, förändring är konstant. Det finns inga absoluta sanningar.

Steg 6 – att Vara snäll mot dig själv. Vi är vår egen värsta kritiker. Identifiera minst fem saker du gillar med dig själv och påminna dig själv dagligen av dessa egenskaper. Endast omge dig med människor som är snäll mot dig, undvika giftiga människor. Du kan inte ändra dem och de är bara att föra ner dig. Få massor av vila, äta sunt, dricka massor av vatten, och be eller meditera varje dag.

Om du följer dessa sex steg, du kommer att överleva de förändringar som du upplever och, tror jag, bli en bättre människa för det. Vi kan inte undvika att förändras, men vi kan omfamna det och vara tacksam för att vi är vid liv en dag till att uppleva det.

LEAVE A REPLY