Allt om Paleo Dieten

Allt om Paleo Dieten
Rate this post

Över miljoner år har människans diet utvecklats; vi började äta mat som existerade I naturen och övergick till våra nuvarande matvanor som har onaturligt bearbetad mat och substanser. Paleo dieten som också kallas för caveman dieten är en jägar-baserad kost som kan spåras tillbaka till den paleolitiska eran. Under paleolitiska eran, jordbruksmetoder som odling var inte tillgängligt; Därför åt människor vad som acai bowl fanns i naturen, exempelvis kött, fisk, grönsaker, vilda frukter, nötter, och även svamp. Paleo, som är kort för paleolitiska, innehåller de paleolitiska matvanor som fanns förr I tiden.

Vad kan du äta med Caveman dieten?

paleo2Bearbetade oljor är inte bra. Endast naturliga oljor är tillfredsställande konsumtion i Paleo dieten. Olivolja, avokado, kokos, och mandeloljor är goda exempel på naturliga och fruktbaserade oljor. Helst är viltmat en relevant del av Paleo dieten; Eftersom detta är inte den paleolitiska perioden där allt är vilt, är magertkött och gräs som utfodras till djuren acceptabla substitut. Vatten är den enda acceptabla drycken i Caveman kosten. Allt annat än vatten skulle betraktas som fusk. Även om vissa tvistar som, agave nektar vilket är ett naturligt ämne som finns i naturen, skulle andra dra slutsatsen att agave nektar bara är agave baserat och innehåller hög fruktossirap. Det enda lämpliga sötningsmedlet är honung. Inte nog med det är kryddningsmedel såsom salt, köttgnuggar eller hönskryddor inte acceptabelt i Caveman kosten.

Fördelar

Medicinska efterforskare och forskare tror att Caveman dieten är den mest hälsosamma kost som finns. De tror att dieten reglerar ditt insulinintag genom att förbättra glukos- och lipid-funktionerna. Caveman kosten minskar dessutom risken för hjärtsjukdomar. Kosten är fylld med fiber, vilket är nödvändigt för att förbättra matsmältningssystemet och gör en sanering för matsmältnings och gastrointestinala problem som förstoppning och IBS.

Viktminskning

Caveman dieten är hög i fiber, låg på kolhydrater och har exceptionellt hög halt av protein. Med denna kombination blir slutresultatet snabbt och hälsosam viktminskning. Dessutom, när Caveman dieten blir en livsstil istället för en quick fix diet, blir viktminskning uppnåt medan din totala hälsa drastiskt förbättras.

De Som Inte Skall Börja Med Paleo Dieten

gravidaGravida, ammande mödrar och små barn skulle inte dra nytta av Paleo dieten. På grund av metaboliska förändringar under graviditeten kan levern inte tolerera sådana höga mängder protein. I syfte att avskräcka komplikationer under graviditeten bör gravida kvinnor inte börja eller fortsätta med Paleo dieten förrän efter förlossningen och amningen. Spädbarn och små barn behöver järn som det inte finns mycket av i Paleo dieten. Järn som finns i livsmedel som bearbetade spannmål förbjuds i Paleo dieten, men dessa livsmedel innehåller näringsämnen som barnen behöver. Därför är Paleo dieten inte idealiskt för spädbarn och små barn.

LEAVE A REPLY