Artrit och ledvärk

Innehållsförteckning

 

Artrit i Lederna är mycket komplexa konstruktioner som består av ett antal sammanhängande vävnader, inklusive ben, ledbrosk, och peri-artikulära mjuk vävnad, som alla bidrar till normal ledfunktion och genomgå förändringar i struktur och ämnesomsättning i sjukdomen. Medan din läkare är bäst utrustade för att vara mer specifik (såsom detaljerad historia & lab tester), reumatoid artrit och gikt artrit leder är röd, varm och svampig. Men ibland psoriasisartrit leder är mindre anbud än reumatoid artrit i lederna, så att du kan ha gemensamma deformitet med psoriasisartrit utan betydande smärta.

Artrit:

Artrit är ett problem som orsakar skada för den normala gemensamma ytor. Det mutilans (en långsiktig psoriasisartrit där lederna är allvarligt skadad och missbildningar kan ses, särskilt i händer, fingrar och fötter) det kan inträffa att så många som 16 procent av personerna med psoriasisartrit och svår smärta kan vara förknippade med det. Sjukdomen uppstår innan psoriasis i 52% av de drabbade barnen. Artrit som påverkar många leder symmetriskt är vanligt med psoriasisartrit. Det är en inflammatorisk sjukdom i lederna som kan ge smärta och svullnad som varar en livstid och kan kräva operation. Sjukdomen är långsamt fortskridande sjukdom och samtidigt som behandling och kirurgi kan hjälpa till att lindra symtomen och bromsa utvecklingen, den skada som redan skett går inte att backa.

Smärta Behandling:

Värme, så som ett varmt bad, kan ofta hjälpa till att lindra smärtan. Förändringar i lufttrycket kan öka stelhet i lederna och utlösa subtila rörelser som ökar smärtan respons hos redan sensibiliserade lederna. Om lufttrycket sjunker, vävnader kan bli mer inflammerade, vilket leder till mer smärta. Säsongens väder mönster kan påverka humöret hos vissa personer, som indirekt påverkar deras smärtupplevelse. Det verkar dock som att vissa människor är väder-känsliga och säger att de lider av mer intensiv smärta och större svårigheter att utföra uppgifter i särskilda väderförhållanden. Medan vissa studier av sambandet mellan artrit smärta och vädret har varit tveksam, andra verkar ha hittat en förening. Att flytta till ett varmare klimat är inte alltid svaret att förbättra artrit smärta som kroppen sa att uppnå jämvikt med det lokala klimatet, så att relativa förändringar i väder kan leda till en ökning i smärta oberoende av den faktiska väder.

Vård av Artrit:

Om du har symtom på artrit, se din läkare för en korrekt bedömning, diagnos och behandlingsplan. Den information som lämnas i denna artikel är tänkt att vara informativ och pedagogisk och är inte en ersättning för professionell medicinsk utvärdering, rådgivning, diagnos eller behandling av legitimerad hälso-och sjukvårdspersonal. Alltså, ihållande ryggsmärta kräver noggrann utvärdering. Det är viktigt att du tar god hand om dina leder och en övergripande benstomme om du vill njuta av livet. Alltid kontakta din egen läkare eller medicinsk vårdgivare för all vård och behandling.

Gemensamt:

Gemensamma Kosttillskott består av glukosamin och kondroitin, två av de viktigaste byggstenarna för normalt brosk. Lederna är sammansatt av två eller flera ben, brosk som dämpar och separerar ben och ligament som fäster ben tillsammans. Lederna blir torra och svullna och kan även känna sig kall vid beröring. Lederna är omgiven av en kapsel fodrad med ett membran som kallas synovialvätskan. Lederna består av 2 eller fler ben ytor. Ledvätskan kommer att hålla lederna smörjas upp, och ger näring till brosket celler, och andra strukturer i leden. Lederna kan svälla upp, bli inflammerad, har svår smärta i dem och de blir stela.

Behandling Alternativ:

Behandling inkluderar: Anti-Inflammatoriska Läkemedel som dessa mediciner kan hjälpa till att behandla smärta i ett finger artrit, och även hjälpa till att minska inflammation och svullnad runt leder. Behandling för de flesta former av artrit inkluderar läkemedel, motion och vila. Behandling för ‘normala’ artrit på grund av slitage och skador består av 2 huvudsakliga sätt: (1) reparation av brosk och förbättra ledvätska kvalitet (2) kontrollera smärta och inflammation i leden. Behandling av ena handlar om att undertrycka immunförsvaret för att minska inflammation, medan den andra innebär att stimulera immunsystemet. Behandling av kiropraktor kan innehålla ultraljud eller låg nivå laser för att bidra till att minska inflammation, electro terapi för att stärka svaga muskler i underarmen, mjuk vävnad massage och stretch minskade vävnader och, naturligtvis, justeringar av dysfunktionella lederna i handleden. Tidig behandling av artrit är inriktade på att hantera symtomen i ett försök att undvika operation. Behandling av stelhet och rörelseomfång kan förbättras genom isen och värmebehandlingar.

Symtom:

Symtom på fingret artrit inkluderar: ledvärk, Svullnad, Stelhet och Förlust av rörelse. Patienter med artros ofta utveckla knölar eller knölar runt knogarna på fingrarna. Symtom av ledvärk, ändrar färg på fingrarna med kyla, förtjockning av hud och muskel svaghet har beskrivits i dessa patienter. Symtom på artrit kan vara från knappt några symtom alls, till svår smärta och funktionella förlust av armar och ben. Andra symtom är domningar, stickningar och brännande smärta i sidan eller område. Symtom kan komma mycket plötsligt eller långsamt, och artrit har sjukdomen i olika tider när det är som stör dig och perioder där man inte brytt sig om.

Övning:

Övning i dessa situationer måste vara eftertänksamt föreskrivs; överdriven rörelse av en akut inflammerade leden kan öka den inflammatoriska reaktionen och orsaka mer skada än nytta. Motion förbättrar också balans, förhindrar faller och minskar också risken för fraktur (på grund av ökad bentäthet). Motion hjälper också till att förebygga benskörhet ett tillstånd som är mer sannolikt att uppstå hos kvinnor som har reumatoid artrit. Motion inte bara sänker blodsockret men håller din vikt ned och förbättrar blodcirkulationen. Motion är bra för ditt hjärta, lungor, muskler och ben. Motion kan hjälpa dig att känna mindre smärta ibland. Motion kan hjälpa dig i alla åldrar.

Slutsats:

Artrit är en mycket smärtsam sjukdom som sakta smyger upp på dig och ökar när du blir äldre. Sjukdomen kan spridas i hela din kropp, Värme såsom ett varmt bad, motion och is & värme behandlingar är bra för att lindra smärta ibland. Och också rådgöra med din läkare eller vårdgivare innan du påbörjar ett motionsprogram.

LEAVE A REPLY