Avgiftning och din hud

Lär dig att hjälpa din kropp att glöda inifrån och ut. Ge det näring med livsmedel är rena och naturliga. Ta bort skadliga ämnen från din kost och du kommer att märka en skillnad i hur man ser och känner.

Vad är detox?

Avgiftning processen för att ta bort toxiner och gifter. Vi vet alla att toxiner som är skadliga och orsakar skador, eventuellt till och med döden om de tas i vissa nivåer. Levande celler, oavsett om det är i växter eller i kroppen, är ständigt i färd med att föra näringsämnen och färskt substrat i samtidigt som man eliminerar biprodukter och avfall som inte är till nytta för organismen. Därför, avgiftning är en naturlig och ständigt pågående process i våra kroppar.

Att hålla din kropp frisk och sund kräver att bibehålla alla dess system i gott skick. Minimera mängden gifter som du tar in i ditt system är ett sätt som vi kan avgifta våra kroppar. Fördelarna med avgiftning kan innefatta ökad energi och bättre hälsa, bättre andedräkt, minskar allergier, och potentiellt färre värk och smärta.

Avfall lämnar kroppen i form av gaser, fasta ämnen och vätskor. Koldioxid är den gas som vi andas ut. Vi utsöndrar annat avfall från kroppen efter det samlas i urinblåsan och tarmarna.

Andra organ som spelar en viktig roll i avgiftning inkluderar:

 • – hud
 • – lever
 • – njurar
 • – lungor

Blodet spelar också en avgörande roll i det avgiftning processen. Det bär av lösta gaser som koldioxid till lungorna, och då är det handlas för syre genom andning. Både levern och njurarna hjälper till att avgifta blodet genom att ta bort avfall och sända dem till urinen. I form av avföring, oanvända fasta ämnen transporteras bort.

Fördelar för din hud via avgiftning

Din hud är ett hinder men det är inte ogenomträngliga. Precis som de produkter som du använder på din hud kan komma in i kroppen genom denna fysiska barriär, toxiner även möjlighet att lämna din kropp genom huden. Fria radikaler och UV-ljus i den miljön också skada huden som med tiden orsakar det att visa tecken på för tidigt åldrande.

Hur kan avgiftning hjälper din hud? Genom att minimera antalet kemikalier i din kropp, du hjälper du kroppen att fungera mer effektivt. Att äta gott är ett sätt att bibehålla frisk hud med en smidig struktur, elasticitet, och en lämplig nivå av återfuktning. Hud hy som besväras av acne och brister kan också dra nytta inifrån och ut med avgiftning metoder. Till exempel, A-vitamin minskar mängden sebum produceras av huden celler och därför porerna är mindre benägna att bli blockerad.

Sätt att avgifta din kropp

Några av de bästa sätten att avgifta inkluderar:

– äta en balanserad kost

– pressning ekologiska frukter och grönsaker

– motionera regelbundet

– peeling

– att använda ekologiska produkter för personlig hygien

Innan du försöker någon detox-metoden se till att alltid kolla med din läkare. Personer med allvarliga medicinska tillstånd bör också kontakta en läkare som dessa metoder är inte att rekommendera. Gravida kvinnor ska inte prova dessa metoder.

Att äta en balanserad kost

Näringsämnen i livsmedel innehåller många element som kan hjälpa din kropp och framför allt din hud att förbli i gott skick. När din kropp är “happy” och “effektiv”, genom avgiftning, det kommer att visa på utsidan.

Din hud behöver:

 • essentiella fettsyror (omega-3 och omega-6) som finns i fet fisk och linfrön
 • antioxidanter, vitaminer C, E, beta-karoten att slå tillbaka mot de skadliga effekterna av UV-strålning och fria radikaler
 • mineralerna zink och selen för att bygga upp vävnader och läka sår. Hitta dessa mineraler i livsmedel som fisk, skaldjur, nötter, spannmål och grönsaker
 • vitamin B6 för att balansera hormonnivåerna, särskilt för kvinnor som har pre-menstrual break-outs
 • vitamin A hjälper till att reducera sebum nivåer på huden
 • kalium hjälper till att bibehålla dess elasticitet, vatten för att behålla fukt och för att spola toxiner från kroppen
 • vatten för att behålla fukt och för att spola toxiner från kroppen

Pressning ekologiska frukter och grönsaker

Har du någonsin försökt färskpressad juice? Det är läckra och näringsrika. Du får en massa av vitaminer, enzymer och mineraler. De enzymer som finns i grönsaker och frukt bidrar till att smälta maten så prova att dricka dessa naturliga cocktails med måltider.

En viktig sak att komma ihåg är att du bör alltid börja med ekologiska frukter eller grönsaker. Eftersom de flesta frukter och grönsaker besprutas med bekämpningsmedel, användning av icke-ekologiska produkter innebär att du kommer att intaget av skadliga bekämpningsmedel. Hålla dessa giftiga kemikalier borta från dina celler för att behålla sin rätta funktion.

Motionera regelbundet

Syre är livsviktigt. Att införliva träning i din livsstil tar detta element till din kropp och hud. Studier vid University of Wisconsin har visat att syre minskar effekterna av fria radikaler och för tidigt åldrande.

Svettning uppmuntrar utsläpp av gifter från huden. Att arbeta upp en bra svett under träningen-programmet kommer att bidra till avgiftning process. Du kan också prova bastur och steambaths att främja utsöndring av toxiner.

Om du är för närvarande inte utöva välja något som du gillar att göra. Promenader är ett bra sätt att öka din hjärtfrekvens och pumpa syre genom dina lungor. Andra tips är yoga, simning, cykling och löpning. Vad du än gör, välj en aktivitet som du kommer att vara motiverad att göra på en regelbunden basis.

Exfoliering

Avgivande hud celler är en kontinuerlig process. Döda hudceller sitta på den översta nivån i överhuden och de gör att huden ser matt och mindre frisk. Våra kläder spelar en stor roll i att hjälpa till att ta bort celler på en daglig basis. Av sårskorpa av döda hudceller från tid till tid, kan du stimulera hudens cellförnyelse process. Prova med något av följande metoder en gång i veckan och naturligt exfolierar din hud:

– srakt handduk av efter en dusch

– använd en ekologisk skrubb under din dusch

– använd en tvättlapp under din dusch

– använd en luffa (Viktigt: håll den torr när den inte används för att minimera bakterier)

Att använda ekologiska produkter för personlig hygien

Att minska antalet syntetiska kemikalier in i din kropp genom din mat och personliga produkter är ännu ett sätt att bidra till att avgifta. Modern forskning på Ört Research Foundation fann att huden absorberar upp till 60% av kemikalier i produkter som kommer i kontakt med direkt i blodomloppet. Detta innebär att kemikalier, av vilka vissa är cancerframkallande, är på väg in i din kropp och kan orsaka onödig skada.

Nästa gång måste du fylla på personliga hygien produkter, leta efter alternativ till kemiskt objekt som erbjuds i de flesta butiker. Med hjälp av ekologiska produkter minskar antalet konserveringsmedel och kemiska tillsatser din hud kommer i kontakt med och därför, som kan ange din kropp.

LEAVE A REPLY