Balansera Hormoner För Att Bota Sköldkörteln Och Håravfall

Om det är den ökning eller minskning av sköldkörtelhormon, som leder till att sköldkörteln håravfall, då den uppenbara lösningen är att rätta till detta problem. Detta är vanligtvis uppnås genom att ta syntetiskt eller naturligt sköldkörtelhormon, men många människor är sköldkörtelhormon nivåer kan balanseras genom att följa ett naturligt sköldkörtel behandlingsplan. Detta beror naturligtvis på den enskilda individen, som vissa människor behöver för att ta sköldkörtelhormon för resten av deras liv.

När detta är fallet, om en sådan person har drabbats av håravfall så kan det vara nödvändigt för dem att tala med sin läkare om att justera dosen av sköldkörtelhormon. Detta ofta kommer att rätta till sköldkörteln och håravfall skick, även om det ibland andra åtgärder som behöver vidtas, såsom att lägga till T3 för någon som är med syntetiskt sköldkörtelhormon. Ibland byter från syntetiskt sköldkörtelhormon till naturligt sköldkörtelhormon kommer att rätta till dessa problem.

För de personer som vill ta ett helhetsgrepp, efter en naturlig sköldkörteln behandling protokoll potentiellt kan återställa sin sköldkörtel hälsa tillbaka till det normala, vilket i sin tur bör ta hand om sköldkörteln problem håravfall. Ett sådant protokoll handlar om att hitta den verkliga orsaken till den hypothyroid sjukdom. Medan de flesta endokrinologer och andra typer av läkare helt enkelt ordinera sköldkörtelhormon till alla sina patienter som får diagnosen hypotyreos, de flesta behöver inte göra någon ansträngning för att ta reda på vad som egentligen orsakade deras tillstånd att utveckla i första hand.

Det är där en behörig naturliga endokrina läkare kan spela en mycket viktig roll, eftersom en sådan läkare kommer att utvärdera patienten att avgöra vad som orsakar hypothyroid tillstånd är. Förutom att titta på den typiska blodprovtagning, de kan rekommendera ytterligare tester som tester för att mäta adrenal hälsa, könshormoner, samt närings-och mineralbrist.

Kan Adrenal Trötthet Orsaka Sköldkörteln Och Håravfall?

Till exempel, många människor utvecklar hypotyreos på grund av svaga binjurar. Och många människor har binjure problem på grund av att man äter för mycket raffinerade livsmedel, för att inte få tillräckligt med sömn, och/eller att göra ett dåligt jobb för att hantera stress. När binjurarna blir stressad, kommer kroppen börja bryta ner, och för att fördröja denna process sköldkörteln kommer att sakta ner utsöndringen av sköldkörtelhormon, vilket resulterade i hypothyroid skick. Denna fluktuation i sköldkörteln hormon kan leda till håravfall, som nämnts ovan.

Så i detta exempel, men samtidigt ta syntetiskt eller naturligt sköldkörtelhormon kan hjälpa till att balansera sköldkörteln hormon nivåer och i sin tur bidra till detta tillstånd, det gör ingenting om den verkliga orsaken till problemet, vilket är den försvagade binjurarna. Så i detta fall är det vettigt att få personen att ändra vissa livsstilsfaktorer och ge korrekt adrenal support för att återställa deras adrenal hälsa tillbaka till det normala, vilket i sin tur bör korrigera hypothyroid skick och som ett resultat, fixa sköldkörtel problem håravfall.

Naturligtvis inte alla fall av hypotyreos orsakas av försvagad binjurarna. Och som jag nämnde tidigare, vissa människor har en sköldkörtelåkomma som är helt obotliga, och som en följd behöver ta sköldkörtelhormon för resten av deras liv. Å andra sidan, kan många människor har sin sköldkörtel hälsa återställd till det normala genom ett naturligt sköldkörtel behandlingsplan.

Könshormoner Kan Också Leda Till Håravfall

Medan sköldkörtelhormon är ofta ansvarar för håravfall hos personer med hypotyreos, en obalans i ett eller flera av könshormoner också kan spela en viktig roll. Till exempel, många människor har ett tillstånd som kallas östrogen dominans, vilket kan orsakas av ett överskott av östrogen, eller mer vanligt, en brist på progesteron. Detta tillstånd kan orsaka många symptom, och kan även leda till utveckling av en sköldkörtelåkomma, kan påverka immunitet, etc.

Och någon som har hypotyreos och upplever sköldkörteln håravfall OCH är i ett tillstånd av östrogen dominans kan behöva ha detta tillstånd korrigeras för att rätta till problemet. För att åstadkomma detta ett självklart måste man först bestämma att hormonbalansen finns, och detta kan göras ganska enkelt genom en manlig eller kvinnlig hormon panel. Detta låter enkelt nog, men de flesta endokrinologer och läkare inte rekommendera en sådan test för sina patienter, även när deras symptom tyder på att de kan ha en hormonell obalans. Som ett resultat, många människor som har östrogen dominans inte få detta tillstånd behandlas, vilket nästan alltid leder till en försämring av symtomen.

Kan Ta Kosttillskott Hjälp Med Sköldkörteln Och Håravfall?

Med kosttillskott kan bidra till att i viss mån med sköldkörteln och håravfall. Problemet är att om inte om villkoret är på grund av en närings-eller mineralbrist, sedan ta näringstillskott oftast inte att permanent lösa problemet. Till exempel, en zinkbrist kan orsaka håravfall hos vissa personer, och därmed korrigera denna brist kan hjälpa till att bota detta tillstånd. Å andra sidan, kosttillskott såsom C-Vitamin, E-Vitamin, L-lysin, L-arginin, och Kvällen Primose Olja har visat sig hjälpa till med håravfall, men tar dessa kosttillskott är inte alltid effektiva. Och även när de är effektiva, de brukar inte rätta till den egentliga orsaken till håravfall.

I sammanfattning, de människor som upplever sköldkörteln håravfall och för närvarande tar syntetiska eller sköldkörtelhormon skulle kunna ha detta tillstånd korrigeras enbart med sin läkare justera dosen av sköldkörtelhormon. Å andra sidan, vissa människor kan ha sin hälsa återställd till det normala genom att följa ett naturligt sköldkörtel behandling protokoll, som i sin tur ska bota sköldkörtel problem håravfall. Medan du tar några kosttillskott kan vara till nytta, tänk bara på att de oftast inte gör något för att rätta till den verkliga orsaken till tillståndet.

LEAVE A REPLY