Gallsten Orsaka Sjukdomar i Leder

Innehållsförteckning

Vår kropp innehåller tre typer av förband: fibrer eller fasta leder,brosk eller något rörliga leder och synovial eller fritt rörliga leder. De som är mest mottagliga för sjukdomen är lederna i händer, fötter, knän, axlar, armbågar och höfter. Reumatoid artrit,artros och gikt är bland de vanligast ledsjukdomar.

Reumatoid artrit

De flesta människor som drabbats av reumatoid artrit har en lång historia av tarmbesvär: uppblåsthet, gaser, halsbränna, rapningar, illamående, förstoppning, diarré, kyla och svullnad av händer och fötter, ökad svettning, allmän trötthet, aptitlöshet, viktminskning, och mycket mer. Det är rimligt, därför att ingå som reumatoid artrit är kopplad med någon av dessa eller liknande symptom av större tarm-och metabola störningar. Jag har personligen upplevt alla de symtomen som nämns ovan, när jag drabbades smärtsamma anfall av juvenil reumatoid artrit under min barndom.

Gastrointestinal (GI) – tarmkanalen är ständigt utsatta för ett stort antal virus, bakterier och parasiter. Förutom de många antigener(främmande ämnen) som finns i livsmedel, mag-systemet kan också ha att göra med insektsmedel, bekämpningsmedel, hormoner, antibiotika rester, konserveringsmedel och färgämnen som finns i så många livsmedel idag, liksom några stora molekyler läkemedel såsom penicillin. Möjligt antigener innehålla pollen från blommor, växter, växt-antikroppar, svampar, bakterier och liknande. Det är en uppgift för immunförsvaret, av vilka de flesta ligger i tarmväggen,för att skydda oss mot alla dessa potentiellt skadliga inkräktare och ämnen. För att kunna utföra denna uppgift varje dag, både mag-och lymfatiska system måste förbli fri och effektiv. Gallstenar i levern allvarligt störa matsmältningen, vilket leder till en överbelastning av giftiga ämnen i blodet och lymfan.

Artrit

Läkare anser artrit är en autoimmun diseaseaffecting synovialmembranet. Autoimmunitet, ett tillstånd där immunförsvaret utvecklar immunitet mot sina egna celler, resultat när antigen/antikropp komplex (reumatoid faktorer) bildas i blodet. Naturligtvis, B-lymfocyter (immunceller) i tarmväggen bli stimulerade och producerar antikroppar (immunglobuliner) när de kommer i kontakt med dessa antigener. De immunceller som cirkulerar i blodet, och vissa bosätta sig i lymfkörtlar, mjälte, slemhinnorna i spottkörtlarna, lymfatiska systemet i luftrören, slidan eller livmodern, mjölk-produktion av bröstkörtlar av brösten, och kapselbildning vävnader i lederna.

Om det är upprepad exponering för samma typer av giftiga antigener, antikroppar kommer att öka dramatiskt, särskilt i områden där immunförsvaret har bosatt sig på grund av ett tidigare möte med inkräktarna. Dessa skadliga antigener kan bestå av protein partiklar från ruttnande animaliska livsmedel, till exempel. I ett sådant fall, intensiv mikrobiell aktivitet kan förekomma. Det nya mötet med de antigener som höjer nivån av antigen/antikropp komplex i blodet och rubbar den balans som finns mellan immunförsvarets reaktion och dess förtryck. Autoimmuna sjukdomar, vilket tyder på en extremt hög nivå av toxicitet i kroppen, är ett direkt resultat av en störning av denna balans. Om antikroppar är ständigt hög i synovial lederna, inflammation blir kronisk, vilket leder till en gradvis ökande deformitet, smärta och förlust av funktion.

Överanvändning av immunförsvaret leder till självförstörelse i kroppen. Om denna form av self-nedbrytning sker i nervvävnad, det kallas MS, och om det sker i organ vävnad, är det som kallas cancer. Men, sett ur ett djupare perspektiv, self-destruction, men ett sista försök på självbevarelsedrift. Kroppen bara “attacker” i sig, om toxicitet har ökat i sådan grad att det kan orsaka mer skada än en autoimmun reaktion. Det har verkligen inte för avsikt att begå självmord, vilket är vad som avses med “autoimmun sjukdom” tyder på. När kroppens cellmembran är igensatt av främmande, skadliga kemikalier och giftiga partiklar som trans-fettsyror(som finns i snabbmat som hamburgare och pommes frites), det är en helt normal reaktion från immunförsvaret att attackera dessa föroreningar. Att kalla detta för överlevnad svar en sjukdom som är ovetenskapligt och speglar en brist på kunskap om den sanna naturen av kroppen.

Gallsten hämmar kroppens förmåga att hålla sig näring och ren, vilket gör dem till en ledande orsak till toxicitet. De hindrar levern från att tillräckligt med skadliga ämnen ut i blodet. Om levern inte kan filtrera bort gifter från blodet, som de till slut blir dumpad i den extracellulära vätskan. Ju mer gifter ackumuleras i den extracellulära vätskan, mer allvarligt att cellmembranen blir igensatt med skadligt material. En autoimmun reaktion kan vara nödvändigt att förstöra den mest förorenade celler och därigenom spara resten av kroppen, åtminstone för en stund. När alla gallsten tas bort från levern och gallblåsan, immunförsvaret inte har att vända sig till sådana extrema åtgärder för att försvara kroppen på cellulär nivå.

Artros

Osteoarthritisis en degenerativ, icke-inflammatorisk sjukdom. Det inträffar när förnyelse av ledbrosk (en smidig, stark yta, som täcker ben som är i kontakt med andra ben) inte sker i samma takt som dess fördelning. och kronisk inflammation kan följa denna form av skada. Som de flesta sjukdomar, detta symptom är ett resultat av en långvarig mag sjukdom. Eftersom färre näringsämnen absorberas och distribueras för vävnad byggnad, och det blir allt svårare att upprätthålla en hälsosam näring i ben och ledbrosk. Gallstenar i levern försämra grundläggande mag-processer och därför spelar kanske den mest viktig roll i utvecklingen av artros.

Gikt

Gikt,som är en annan ledsjukdom är ansluten till en svag lever prestanda, är orsakad av natrium uratkristaller i leder och senor. Gikt förekommer i vissa människor vars blod urinsyra acidis onormalt hög. När gallstenar i levern börjar påverka blodcirkulationen i njurarna, urinsyra utsöndring blir ineffektiva. Detta medför också ökad cell skador och cell förstörelse i lever och njurar, liksom i andra delar av kroppen.

Urinsyra är en restprodukt som härrör från uppdelningen av cellkärnan, det produceras i överskott med ökad cell förstörelse. Röka cigaretter, dricka alkoholhaltiga drycker regelbundet med hjälp av stimulantia, etc. alla orsaka markerade cellen förstörelse, som frigör stora mängder av kränkande cell protein i blodet. Dessutom, urinsyra produktionen ökar kraftigt med överkonsumtion av protein livsmedel, såsom kött, fisk, fläsk och ägg. Förresten, alla de ovan nämnda livsmedel och ämnen som leder till gallsten i levern och gallblåsan.

En person kan drabbas av flera akuta attacker av artrit innan skadorna på lederna minskar rörligheten och gikt tillståndet blir kroniskt.

LEAVE A REPLY