Håravfall och myter om håravfallsbehandlingar

Håravfall och myter om håravfallsbehandlingar
3.3 (66.67%) 3 votes

Det är helt normalt för människor att förlora en del hår varje dag. Anledningen är att endast 90 procent av håret på hårbotten växer och vivèse senso duo oil resterande 10 procent av håret faller av efter vila av cirka 2 eller 3 månader. Nytt hår börjar växa i stället för fallna hår. Det är mer än normalt med överdrivet håravfall hos vissa människor och det kan komma att kräva ett besök hos hårspecialister för diagnos och behandling.

Orsakerna till håravfall

 Håravfall

Där skälen varierar såsom nyligen genomgången operation eller sjukdom som endast är tillfällig. Håravfall kan hittas i människor som lider av sköldkörtelproblem. Detta kan övervinnas genom att behandla problem med sköldkörteln. Hos vissa personer är håravfall på grund av hormonell obalans. Genom att korrigera hur håret faller kan det stoppas. Hos kvinnor som är gravida och gör en förlossning så kan det också orsaka hormonella förändringar som leder till håravfall. Normal hårväxt återupptas när hälsotillståndet är tillbaka till det normala. Ibland kan det vara en bieffekt av att ta vissa mediciner. Hårtillstånden förbättras omedelbart efter läkemedlet stoppas. Hos barn kan svampinfektion också orsaka håravfall och detta kan behandlas med antisvamp mediciner. Håravfall kan vara ett tidigt symptom på någon bakomliggande sjukdom. Dess orsak bör hittas och utrotas för att upprätthålla håret i normalt skick. Felaktig vård av hår som att använda snävade hårrullar etc. kommer att resultera i håravfall. Varma oljebehandlingar eller med hjälp av kemiska produkter kan orsaka ärrbildning och permanent håravfall.

Alopacia areata

Alopacia areata är ett tillstånd som kännetecknas av fläckar av håravfall. De är runda, ungefär som storleken på ett mynt, och uppstår oväntat och återväxten av håret kan också ske utan något behov för intervention. Normalt kan dessa fläckar bli botade automatiskt utan att uppnå snabb återväxt, en läkare kan administrera Minoxidil eller steroidinjektioner varje månad. Minoxidil är tillgängliga utan recept på marknaden i varumärket “Rogaine.” Rogaine appliceras på hårbotten och kan användas av både män och kvinnor. Ett annat läkemedel är finasterid, som är ett varumärke av “Propecia” och är endast tillgängligt med recept. Det är i form av piller och bara män kan ta det. Kvinnor får inte ta Propecia. Resultaten kan märkas av efter endast 6 månader i båda dessa läkemedel.

 

LEAVE A REPLY