Huden Anti Aging Care – 7 Tips för de Yngre, Friskare Hud

Den förvärrade miljöproblem såsom minskat atmosfäriskt skydd från ultraviolett (UV) strålning och ökade nivåer av luftföroreningar och har en negativ effekt på vår hud på en daglig basis. Detta är mer sant i dag än det har varit ännu ett decennium sedan. Dessa villkor kan resultera i en ökad risk för att den åldrande av huden.

Ett annat bekymmer är att – i genomsnitt – mänskliga varelser lever längre än någonsin tidigare. Människor vill nu att hållas ungdomlig, frisk och även sexiga år efter år, även när kalendern talar om för dem att de blir äldre. Medan ungdomens källa kan förbli utom räckhåll, de flesta av oss vill göra vad vi kan för att bevara ungdomlig och livfull hud. Vi är på väg in i en era där den ålder som våra kroppar inte behöver korrelera till hur vår hud ser ut. Vetenskap och medicin ger den genomsnittliga personen en chans att skydda och ge näring åt huden allt mer effektiva, prisvärda sätt.

Här är 7 tips för att skydda din hud mot effekterna av åldrande och för att ha friskare, mer levande hud – oavsett vad din ålder.

Tips 1: Tvätta ansiktet varje morgon När du vaknar varje morgon, din hud är täckt med ett lager av döda hudceller, olja, smuts och damm. För att rengöra din hud av dessa föroreningar, en del av din morgonritual bör omfatta tvätta ansiktet. Du kan också regelbundet använda en mild exfoliant, som kan ta bort lagren av döda hudceller som samlar in över natten för att avslöja den friska huden under.

Tips 2: Få massor av vila: Nuförtiden, folk jobbar längre timmar och packning mer aktiviteter i varje timme av dagen, som ökar möjligheterna för mer stressigt liv. Stress frigör hormoner i kroppen som vissa studier visar kan minska din cellernas förmåga att återhämta sig. Ett utmärkt sätt att bekämpa effekterna av stress är att få en god natts sömn. Att få minst 7 eller 8 timmars sömn varje natt är bra för din kropp och för din hud.

Tips 3: Undvik cigarettrök: När det är möjligt, du behöver för att minska din exponering för rök och andra föroreningar. Betala särskild hänsyn om du röker cigaretter eller bor/ arbetar runt om människor som gör. Cigarettrök är helt skadligt för frisk hud. Rök fyller ditt blod med kolmonoxid, som sedan kanterna ut den livgivande syre som dina celler behöver. Rök använder också upp den C-vitamin i blodet, vilket är viktigt för bevarandet av kollagen i huden (se nedan).

Tips 4: Använd solskydd varje dag, även under molniga dagar: Du har förmodligen hört detta innan, men det är fortfarande lika sant nu som alltid: använd solkräm varje dag. Hur många gånger har du sett en snygg 40, 50, eller 60-årig person vars ansikte och hals har blivit slitna och rynkig samtidigt som huden på andra delar av kroppen fortfarande ser ung och spänd? Om vad vi vet om de positiva effekterna av solskyddsmedel var kända för 30 eller 40 år sedan, har dessa människor skulle ha mycket mjukare, vackrare hud idag. Gör dig själv en tjänst och dra nytta av vad vetenskapen har bevisat: solskyddskräm hjälper till att bekämpa effekterna av åldrande hud – även under molniga dagar.

Tips 5: Använd en mössa när man går ut i solen under längre perioder: Om du upptäcker att du kommer att vara att gå ut i solen under längre perioder om 30 minuter eller mer, se till att bära en hatt. Detta ger ett extra skydd utöver solskyddskräm. Även en eller två allvarliga solbränna kan ha långvariga negativa effekter på hälsan hos din hud.

Tips 6: Få massor av vitamin A: Vår hud har en komplicerad relation med solljus. Å ena sidan, hud behöver solljus för att producera tillräckligt med D-vitamin, som är viktigt för korrekt absorption och användning av kalcium. Å andra sidan, för mycket sol kan skada huden och kan också bidra till för tidigt åldrande av huden och rynkor. Lyckligtvis senare studier har bekräftat att tillämpa kräm som innehåller A-vitamin direkt på huden verkar för att ta bort rynkor i samband med naturliga åldrande (Archives of Dermatology, Maj 2007).

Tips 7: Applicera vitamin C till din hud: Kollagen är en naturlig komponent i huden som hjälper till att naturligt släta ut rynkor. Produktionen av kollagen i huden kan ta skada av den naturliga processen av oxidation, en process där fria radikaler i syre för att bryta ner cell vävnader. Tillämpning av C-vitamin – en naturlig antioxidant – att huden kan bidra till att stimulera produktionen av kollagen och därigenom släta ut rynkor i huden.

Att upprätthålla frisk hud kräver daglig uppmärksamhet, men den goda nyheten är att det finns många saker du kan göra för att hålla ute friska. Även om du har försummat din hud för månader eller år för att du har varit för upptagen, det är aldrig för sent. Prova dessa tips för ett par veckor och du bör märka en markant förbättring i skönhet, glöd och hälsa i din hud.

LEAVE A REPLY