Kan Peptid Krämer Förbättra Akne Ärrbildning Och Rynkor

Peptider är en av de senaste aktörerna i världen i kosmetiska ingredienser ikoner. Men, peptider arbete för att rätta till hud brister som rynkor och akne-ärr eller vill de bara blåsa upp priset på cosmeceuticals? Att ta itu med denna fråga, är det viktigt att förstå orsakerna till skador på huden, skador och effekter av peptider på huden.

Idag, för att tala hudskador är att prata collagen och peptider. Kollagen har en central roll i den övergripande utseendet och hälsan i huden. Kollagen och fukt förlust normalt följa med hudskador, som rynkor och akne-ärr. Dessutom, eftersom huden åldrar, hudens celler som gör att mindre kollagen och kollagen som är tillgängliga bryts ner snabbare.

Den takt i vilken kollagen är gjorda är reglerad genom ett nätverk av hormoner och många biologiska faktorer, inklusive peptider.

Peptider har väckt intresse i arenan för att ta bort akne ärrbildning och rynkor på grund av hur specifika peptider som påverkar huden. En sådan peptid kallas “transforming growth factor-beta” (TGF-β). I laboratoriestudien, hud celler som behandlats med TGF-β produceras två till tre gånger mer kollagen än celler som inte behandlas med TGF-β.

Hur Gör Peptid Påverka Huden

Med en mer praktisk titta på peptider ” effekt på huden, 2003 forskarna testade en hudvård produkt som innehåller en kombination av tillväxt faktor peptider på huden av 14 deltagarna i studien. Resultaten publicerades i Journal of Cosmetic och laserkirurgi.

I studien, hud biopsier visade nytt kollagen bildas och en ökning i förtjockning av epidermis med 27%. Åtta av 14 patienter såg rynkor förbättringar och 12 av 14 upplevt förbättringar i huden textur.

Forskare har även granskat peptid som innehåller kosmetika som du är mest sannolikt att hitta på ditt lokala apotek.

Populära Versioner av Peptid Krämer på Lokala apotek

Med ett snabbt bläddra genom kosmetiska gången, vänd över rutan som en anti-aging hud eller korrigera produkt och du kan hitta “pentapeptide-3” (som marknadsförs under varumärket Matrixyl) i ingrediensförteckningen. Företag försäljning pentapeptide-3 som en anti-skrynkla produkt baserad på dess förmåga att främja kollagen tillväxt.

Förutom att pentapeptide-3, kan du också hitta produkter med “Argireline”, eller acetyl hexapeptide-3, som den kommer att visas på ingredienser panel. Argireline är en syntetisk peptid tillverkare uppmärksamhet som ett aktuellt alternativ till injektioner av botulinumtoxin.

Som en wrinkle reducer, acetyl hexapeptide-3, är baserad på konceptet av rynkor receptor blockerande. Acetyl hexapeptide-3 härmar åtgärder av acetylkolin. Acetylkolin är en kemikalie som överför meddelanden mellan nerverna. Som sådan, acetylkolin har möjlighet att påverka muskelavslappning. I teorin, acetyl hexapeptide-3 kvarter natrium väg till musklerna.

Förekomsten av natrium kan orsaka muskler spänningar. När natrium är blockerad av copy cat peptid acetyl hexapeptide-3, muskeln kan förbli avslappnad utan närvaro av spänning induceras rynkor.

Och slutligen, medan hudvård shopping, kan du se produkter som innehåller marint kollagen. Teorin här är att kollagen föder mer kollagen, och därmed ökar hudens tjocklek och samtidigt minska uppkomsten av rynkor.

Att jämföra Peptid Krämer till Botox

De hetaste tagline för dessa peptid och kollagen som bygger kosmetika är “Better than Botox”. Botox är handelsnamnet för botulinum toxin typ A, en FDA-godkända läkemedel utformad för att korrigera rynkor. En nyligen publicerad studie i Dermatologic Surgery urkärnade Botox, mot placebo koksalt-injektion, och tre olika kosmetiska produkter, som hävdade överlägsenhet till Botox.

En produkt innehöll Pentapeptide-3, nästa Acetyl hexapeptide-3 och den tredje produkten som finns marint kollagen som utnyttjade ett patenterat skin leverans metod.

I alla, 77 kvinnor delas in i grupper om fem deltog i studien. En extern utredare mätt rynkor förbättringar i huden med hjälp av den Facial Rynkor, Ärr skala, vid vecka 4, 8 och 12 efter behandlingar. Den oberoende granskaren noterat att de flesta förbättring med patienter som behandlats med Botox. Examinator hittade en minimal skillnad mellan placebo injektion av koksaltlösning och de andra tre rynk krämer.

I korta effektiviteten av peptid baserade kosmetika beror på flera poster, i procent av peptid som används i produkten och effekten av den peptid leverans metod. En present, de flesta studier av effekten av peptider är gjort av produkten tillverkar själva. Det behövs mer studier för att kvantifiera effekten av peptider för att korrigera rynkor och akne ärrbildning. Under tiden, peptider som innehåller kosmetika fortfarande ett hett objekt.

Ändå, om du är inställd på att köpa peptid baserade kosmetika, det finns minst två saker du bör göra för att få ut det mesta av din produkt och dina pengar. Att använda grädden minst två gånger dagligen (såvida inte annat) och djupt rengöra ditt ansikte med en varsam men genomgripande agent såsom trollhassel innan man applicerar peptid. Detta extra steg kommer att hjälpa dig att maximera abort av hudvård produkt, eftersom trollhassel tar bort överflödigt fett och döda hudceller från de övre skikten av huden.

LEAVE A REPLY