Kvinnligt Håravfall – Principen Orsaker

Håravfall hos kvinnor är ofta synnerligen ömmande. En kvinnas hår är en stor del av det som gör henne att känna sig feminin, ung och vacker. När det börjar falla ut eller för tunna, att man kan lämna henne att känna sig utsatta och själv-medvetna och leder till känslor av förtvivlan eller depressioner. Det finns många skäl för kvinnors håravfall, den vanligaste beskrivs nedan.

Genetiska eller Kvinnliga Mönster håravfall

Kvinnliga mönster håravfall är inte ovanligt; en fjärdedel av den kvinnliga befolkningen är en potentiell risk från det. Den avgörande faktorn är i dina gener. Om båda föräldrarna är bärare av den dominerande håravfall gen, det finns en god chans att du kommer att påverkas av det. Dock, på grund av högre nivåer av östrogen som finns i kvinnor, om bara den ena föräldern bär håravfall-gen, är det osannolikt att någonsin bli aktiva.

Håravfall av detta slag förekommer betydligt mer gradvis hos kvinnor än hos män. Det tenderar att följa ett mönster, som ursprungligen hår på toppen av huvudet och på framsidan av hårbotten försvagas och blir finare. Detta följs i svåra fall av håravfall på kronan och i området ovanför öronen. När detta händer, det är på grund av ökade nivåer av testosteron i kvinnans kropp. Svåra fall åtföljs ofta av utbrott av acne, en överproduktion av sebum som leder till fet hud, ökad tillväxt i ansikts-och kroppsbehåring, menstruella störningar och sänkt fertilitet.

Polycystiskt Ovariesyndrom

I detta fall, cystor på fel resultat i metabolism av testosteron istället för produktionen av östrogen. Håravfall är en viktig symptom tillsammans med menstruation gripande, infertilitet, akne och hirsutism. Alla dessa symtom kan behandlas, oftast med framgång med hjälp av hormonbehandling och mindre operationer.

Stress – Relaterat Håravfall

Teorier finns i överflöd att orsakerna till kvinnligt håravfall, men en bestående faktor är att stress. Som kvinnors roller har förändrats över tid, till att omfatta karriärer samt familjeliv, så deras stress har ökat. Ett växande antal kvinnor lider nu av stressrelaterade sjukdomar såsom magsår, hjärtsjukdomar och högt blodtryck. Håravfall är också, som direkt kan hänföras till stress, och det är uppenbart att detta är inte längre en manlig bevara.

När en person är under stress, kroppen kan producera kemikalier, som leder till att hårsäckarna att gå in i vilofasen. Under denna tid, hår fortsätter att falla som vanligt men inga nya tillväxten sker. Detta resulterar i en tunnare letar du huvudet av hår och eventuellt håravfall.

Östrogen i en kvinnlig kropp normalt skulle skydda en kvinna från håravfall. Men under perioder av akut stress, produktion av östrogen är sänkt. Detta kan leda till testosteron blir mer aktiva i kroppen och genetiskt inriktade hår folliklar.

Håravfall Efter Graviditet, Missfall eller Uppsägning

Under tidig graviditet normal nivå av östrogen ökar i en kvinnlig kropp som leder till en avmattning av hår tillväxt under denna tid. Hår som vanligtvis skulle ha fallit ut att ha nått slutet av sin naturliga kretsloppet fortsätter att växa samtidigt som nya som skulle ha ersatt dem växa fram. Detta är varför de flesta gravida kvinnors hår verkar så mycket tjockare än vanligt. Detta är en normal och hälsosam tecken och så länge som den blivande modern är fortfarande vid god hälsa, detta överflöd av hår fortsätter att blomstra tills barnet är fött.

Efter att ha fött barn, eller efter ett missfall eller uppsägning, en kvinna hormonnivåer ändra avsevärt. Denna hormonella störningar resulterar i en förändring av den naturliga cykeln av hår tillväxt. Överflödigt hår, som växte utöver sin normala cykel, återgår till “Telogen hår” och börjar falla ut. Detta kan börja så snart en månad efter födseln, men oftast inträffar tre månader senare.

Ibland, denna process är snabbare-upp orsaka håret att falla ut genom de få, som kan vara mycket påfrestande för en ny mamma. Detta är en naturlig process, och kommer att rätta sig i tid, vanligtvis efter några månader.

Att amma ditt barn kan i vissa fall fördröja detta håravfall processen genom produktion av mjölkproducerande hormon, Prolaktin.

Det är viktigt och tryggt att veta att så snabbt som ditt gamla hår faller ut, nya Anagen hår som växer i dess ställe. Denna nya hår kommer naturligtvis att vara kortare eftersom det inte har haft tid att växa, men inom ett år ska det vara tillbaka till det normala.

P-Piller

P-Piller verkar inte ha så stor effekt på hårväxt. Kommer från p-Piller kan orsaka en liknande reaktion som inträffar efter en förlossning, men vanligtvis inte i samma utsträckning. Håravfall kommer att öka något fram till tre månader efter avslutad, som du naturligtvis börja en ny hårväxt cykel. Regelbundna behandlingar kommer att bidra till att etablera denna nya tillväxt cykel snabbare.

Binjure Tumör

Adrenalin, som produceras naturligt kamp eller flykt stimulerande och testosteron är ganska lika i sin kemiska göra upp. En tumör på binjuren effektivt kan omvandla adrenalin i testosteron leder till resultat som liknar de som av Polycystiskt Ovariesyndrom. I fall av allvarliga håravfall en grundlig medicinsk undersökning rekommenderas för att fastställa orsak och placering av denna överproduktion av testosteron. Detta måste ske innan behandling kan påbörjas.

Hår Förändringar i Klimakteriet

Kvinnor med stigande ålder ofta kommer att uppleva en gallring av sitt hår. Det är en del av en naturlig process, men kan bromsas genom att upprätthålla en god kondition, bra kost och hårbotten omlopp. Hormone Replacement Therapy (HRT) har varit mycket effektiv i att bibehålla eller förbättra hår tillväxt hos medelålders kvinnor. Det finns biverkningar att tänka på, som kan diskuteras med din läkare innan du använder.

Anemi

Dålig cirkulation, lågt blodtryck, en brist på järn och lågt ferritin nivåer kan orsaka hår gallring från alla delar av hårbotten. Håret kan bli ljusare och finare, mer sköra och lätt bryts.

Blodprover och kosttillskott av Järn som normalt kommer att lösa problemet inom ett par månader. Om cirkulationen i hårbotten är dålig eller musklerna i det området är alltför spänd detta kan hämma återväxten. Regelbunden massage av hårbotten kommer att hjälpa.

LEAVE A REPLY