SI Gemensamma Dysfunktion: vad Är Det och Vad Kan Du Göra åt Det?

Sacroiliac (SI) gemensamma dysfunktion, en gång den vanligaste diagnosen orsak till smärta i nedre ryggen, föll ur medicinsk tänka på 1930-talet då diskbråck blev syndabockar för ryggont. Nyligen diagnosen SI gemensamma dysfunktion började återuppstår på den medicinska arenan. En del uppskattar att det är att skylla för 15 procent av smärta i nedre ryggen fall, men är ofta förväxlas med ischias eller skivan skadas.

SI-leden är beläget på varje sida av kroppen där korsbenet längst ner i ryggraden ansluter med ilia, eller den stora ben i bäckenet. Det gemensamma är mindre än en cm långa och har ett mycket litet utbud av rörelse. Det är ansvarig för att överföra krafter av överkroppen mot underkroppen.

Om en SI-leden är dåligt, eller om det rör sig för mycket eller för lite, då SI gemensamma dysfunktion är närvarande.

Sjukdomen innebär smärta på platsen för den drabbade leden som kan stråla ut genom den nedre delen av ryggen, rumpan, höften och ibland in i benet, framför allt baksidan av låret.

Det finns ett antal sätt på vilka SI gemensamma dysfunktion kan manifesteras. En genetisk orsak är benlängd skillnad. Detta kommer att leda till bäckenet, och därför fogar, för att vara dåligt.

En annan orsak till SI gemensamma dysfunktion är muskel obalans. Bäckenet är platsen för många muskler att arbeta nära tillsammans för att styra rörelser med underkroppen och för att stödja vikten av överkroppen. Om en muskel obalans föreligger, webben tuffa ligament som stöder den gemensamma kommer att vara slet i en riktning, dra det gemensamma ur sin rätta position antingen uppåt, nedåt, till fram-eller baksidan.

Ett exempel på en muskel obalans som orsakar SI gemensamma dysfunktion är tajt nedre delen av ryggen och hip flexor musklerna i kombination med svag baksida lår och magmuskler. Hip flexors (muskler i höften att arbeta för att dra knäet uppåt) och lägre tillbaka muskler som ofta blir tight på grund av dålig hållning och felaktig böjning och lyftteknik, två biomekaniska problem som också leder till en underutnyttjad resurs, svag buken och hamstring muskler. Den drar åtgärder för tajt, förkortade muskler på bäckenet får det att luta framåt. Ligamenten i gemensamma är ansträngd av detta, och det gemensamma kan lossna.

En annan orsak till SI gemensamma dysfunktion är trauma. Ett hårt fall eller andra slaget för att bäckenet kan skiftnyckel SI gemensamma ut på plats. Detta kan skapa hypermobilitet eller hypomobility av det gemensamma, och både avvikelser provocera kroppens inflammatoriska svar att spärra av området. Betydande smärta resultat.

Andra orsaker till tillståndet omfattar infektion, graviditet, hormoner och artros.

Hur man Testar för SI gemensamma dysfunktion

Den enda medicinskt vissa diagnostiska test för detta tillstånd innebär att injicera en bedövningsmedlet in i leden och se om det lindrar smärta.

Det finns andra, mindre vissa tester som fortfarande bedöms vara giltigt för att diagnostisera sjukdomen. En indikator kan vara självklart för dig utan hjälp av en läkare: om en sida av bäckenet är högre eller mer framåt än den andra sidan.

Lösa SI ledvärk

SI ledvärk kan vara svåra att behandla, kroppens svar på inflammation är att låsa upp musklerna som omger leden. Detta försvar gör att det är svårt att träna, stretcha och få kiropraktisk justering. Det kan vara nödvändigt att bedriva self-myofascial release (SMR).

När musklerna är lossade, en kiropraktor kan återställa det gemensamma genom att utöva påtryckningar och manipulera den gemensamma ståndpunkt.

Sjukgymnastik kommer att behövas för att lösa eventuella muskel obalans som kan ha bidragit till din SI gemensamma dysfunktion. Terapeuten kan identifiera vilka muskler som är alltför snäva och vilka som behöver konditionering för att skapa en balanserad arbetsstyrka på core muskler.

Att stabilisera den gemensamma medel för att stabilisera hela bäckenet; det är därför sjukgymnastik och kiropraktik ofta är beroende av varandra i behandlingen av detta tillstånd. Det kan inte vara möjligt att utföra övningar med det gemensamma på sin plats, eftersom en hypomobile gemensamma allvarligt kommer att begränsa utbud av rörelse och en överrörliga kan orsaka hållning att vara instabil. Det kommer också att vara omöjligt att hålla den gemensamma anpassas efter en kiropraktisk justering utan att lösa muskel obalans som påverkar dess ställning.

LEAVE A REPLY