Sunda Matvanor – Använd Din Intuition

Vem har sagt att du måste gå ner i vikt för att bli frisk? De var helt fel. Det är dags att inse att du måste bli frisk för att gå ner i vikt, inte tvärtom. Kosten mentalitet inte fungerar, ofta med hjälp av rekommendationer som är tråkigt, begränsande, och otillfredsställande, om inte rentav ohälsosamt. Och chanserna är, om du har varit på dieter innan, du har förlorat och återfått samma mängd vikt över och över.

En nyare och bättre kost plan är inte precis runt hörnet, den har programmerats i dig sedan du föddes. Du har bara ignorerat dess varningar och meddelanden under hela denna tid. Mat är näring som din kropp behöver för att överleva, men äta kan också vara en trevlig resa in vad du gillar. Vad du behöver är ett hållbart sätt att vårda kroppen genom att lära sig att lyssna till kroppens egen hunger ledtrådar. Då kan du göra fred med mat, en gång för alla.

Min filosofi om sunda matvanor är detta: Dieter göra orealistiska löften som bygger på falska förhoppningar, och umbäranden alltid slår bakut på något sätt. Vad fungerar för hälsa och viktkontroll är att anta rätt attityd om mat. För att göra det, du måste kasta ut din skuld och titta på maten för vad det är: både nödvändig näring och en källa till glädje. 3r–Igen, Omvärdera, Frigöra–strategi är bra för att ta denna kunskap och vända det till en positiv handling.

1) känna IGEN vad som händer.

Att äta är en nödvändig biologisk funktion, så är det logiskt att kropp-själ-anslutning är mycket tydliga när vi ser på mat, vikt, ätande och nutrition.

Ett sätt att förstå din kropp behöver är att använda fyllighet rating scale. Det kommer att hjälpa dig att inse sambandet mellan kropp och själ, från båda ändar av skalan. Innan du äter, ta en stund att ärligt gradera din fullhet.

– Om ditt betyg är 7 eller 8, du är inte riktigt hungrig. Fundera på vilka andra faktorer kan vara utlösande din lust att äta. Känner du dig stressad, uttråkad, nervös eller trött? Att äta kommer inte att lösa något av dessa problem. Tillåt dig själv att gå till botten med vad du känner i stället för att dölja känslor med mat.

– Om ditt betyg är mycket låg, uppmärksamma. Använd fyllighet skala under dagen så att du blir medveten om din kropp hunger ledtrådar. Du kan undvika att äta för mycket genom att svara på din kropp behöver för näring innan du når den desperata 0 eller 1 på skalan.

När det är dags att äta, inte vara rädd för att du ska överdriva. Din kropp är utrustad med en portion storlek mätning system! Titta på din palm. Just det är rätt storlek på en frisk del av kött. Nyfiken på hur mycket pasta att äta? Titta bara på storleken av din knytnäve. (Nej, det är inte så stort fat fullt restauranger serverar. Be om en halv ordning, äter en del och ta resten hem, eller dela med en vän. )

2) OMVÄRDERA dina tankar om mat.

Börja med att förbjuda Mat Polisen från ditt huvud. Ge dig själv en ursäkt och våren av mat fängelse-utan möjlighet till benådning nödvändigt. Låt gå för alla de orimliga, skuld-orsakar diet regler. Kom ihåg att

  • -Att vara en “bra” person betyder inte att du bara kan äta “bra” kost livsmedel. Och att äta “dålig” mat, som en bit choklad kaka, bör inte driva dig till känslan av “bad” om dig själv. När begreppet “förbjuden mat” inte längre existerar i ditt sinne, inte heller kommer den att hålla dessa livsmedel har över dig.
  • Vad händer om du drabbas av skuld, eftersom du är en medlem av Ren Tallrik Klubb? Låt inte tanken av bortkastade livsmedel tvinga er att äta. Istället dike tallrik och använda en tallrik sallad. Du kommer att visualisera en hel del mat, men kommer i verkligheten vara att äta mindre. Du kan få mer mat senare om du fortfarande är hungrig, men att du inte äter för mycket om du inte är. Och som för att choklad tårta-studier visar att dina smaklökar bli neutral i förhållande till de smaskiga smak i under fem tuggor. Du får inga extra njutning av att avsluta den bara för att det är det. Gör en ny vana vid att dela med desserter.

3) ÅTERTA den psykiska och fysiska hälsa som du förtjänar.

Att veta att du kan njuta av vad du som tar bort mycket av drama och negativt self-talk kring mat och ätande. Återfå din hälsa genom att anta dessa idéer:

  • Kroppen behöver mat. Ät när du är hungrig och sluta äta när du är full. Har bara en verklighet kolla med din kropp om din nivå av hunger för att vara säker på att du är i en hälsosam, bekväma sortiment.
  • Se till att du gillar vad du använder för att ge näring åt kroppen. Ät inte vad du inte gillar. Deal?

Det låter enkelt, och det är det. Det som är svårt är att kasta ut den gamla vanor som har hållit dig instängd så länge. Men det är en värdig strävan: Du förtjänar fördelarna av god hälsa.

Kort sagt, en frisk känsla av egenvärde är ovillkorlig, det har ingenting att göra med din mat val i dag. Ta en mer kärleksfull, förlåtande och medkännande syn på dig själv och inse att du gör ditt bästa för att hålla sig frisk genom att äta hälsosam mat samt mat som du kan avnjuta. Först efter att du är OK med din mat attityd kommer du att börja se positiva förändringar i din kost-relaterade hälsoproblem. Det första steget: att Ge dig själv tillåtelse att känna sig nöjd och glad.

LEAVE A REPLY