Täta Urinträngningar hos Män

1.0
01

Även om du kommer utan tvekan att stöta på flera artiklar på internet som varnar mot prostatacancer om du upplever frekvent urinering, du måste ha i åtanke att det finns ett antal saker som kan vara att skylla. Med det sagt, denna typ av sjukdom börjar vanligen gradvis, och som ett resultat, kan gå obemärkt förbi, för ganska lång tid, men eftersom det kan verkligen vara en allvarlig bakomliggande orsak, är det viktigt att få en diagnos så snart som möjligt.

Frekvent urinering på män är ett tillstånd som ser en man behöver kissa oftare än den genomsnittlige mannen, och han kommer ofta känner det som om hans urinblåsa har inte dräneras ut helt. Med andra ord, även om han kan ha bara varit på toaletten för att kissa, det kommer fortfarande känner det som om han behöver för att klara lite mer urin, och ännu när han försöker, ingenting kommer ut.

Det uppskattas att den genomsnittliga mannen urinates cirka sex gånger per dag, medan de som lider av täta urinträngningar kan behöva använda badrummet tio eller fler gånger varje dag. En annan indikation av täta urinträngningar hos män är när de inte längre klarar av att sova hela natten utan att behöva gå upp för att använda badrummet. I svåra fall, vissa män kommer att vakna flera gånger varje natt bara för att det är omöjligt för dem att sova känslan av brådska som de upplever.

Låt oss gå vidare och ta en titt på några av de möjliga orsakerna till frekvent urinering hos män:

Urinvägsinfektion

Anledningen till att vi tittar på detta skick, är helt enkelt eftersom det är den vanligaste boven i dramat. Infektionen orsakas av bakterier som kommer in i urinvägarna. Om de lämnas därhän, infektionen börjar spridas, och när den gör det, det orsakar inflammation i urinröret och blåsan vilket i sin tur resulterar i urin spasmer. Lyckligtvis dock dessa infektioner är relativt lätt att behandla, om du hamnat i ett tidigt skede.

Prostata Hälsa

Prostata relaterade problem är också en ledande orsak till frekvent urinering hos män, men i motsats till vad många tror, det är inte alltid på grund av cancer. I själva verket, att äldre män ofta har att göra med en förstorad prostata gland, därav anledningen till varför män över 40 års ålder bör gå på regelbundna kontroller, och de bör definitivt gå till en undersökning om de är upplever frekvent urinering problem.

Diabetes

Diabetes går hand i hand med täta urinträngningar. Detta är viktigt eftersom kroppen försöker göra sig av med alla extra blodsocker. I själva verket är denna process resulterar ofta i överdriven törst, och naturligtvis, ju mer du släcka din törst, desto mer måste du gå till badrummet.

Receptbelagda Läkemedel

Täta urinträngningar hos män är ofta orsakat av en eller annan form av medicin. Om du är urinering mer än att du ska vara, och du är på receptbelagd medicin, så är det första stället att börja leta när du försöker ta reda på orsaken. I själva verket, några over-the-counter mediciner kan leda till att du urinera oftare. Till exempel C-vitamin är en naturlig diuretikum, och om det tas i tillräckligt stora mängder, kan det få dig att springa till badrummet mer ofta än vanligt.

De frågor som har nämnts ovan är ofta skulden för täta urinträngningar hos män, men naturligtvis på villkoret kan också bero på faktiska problem med urinblåsan, därav anledningen till varför du bör överväga att gå för att se en läkare om tillståndet kvarstår.

Och om du konsumerar stora mängder av te, kaffe, alkohol, eller i själva verket någon typ av vätska, sedan frekvent urinering är något du inte vill undvika, om du inte ändrar din vana.

LEAVE A REPLY