Top Tio Maträtter Som Bekämpar Åldern

livsmedel-som-stannar-aldrande

De flesta, eller, alla av oss vet redan att åldrandet är en livslång process som är oåterkallelig och naturligtvis, bunden till händelser. Men gojibär inte alla av oss vet att det finns livsmedel som kan hjälpa kamp eller bromsa denna process. Nedan är de tio kända livsmedel som bekämpar åldrandet.

Fullkorn

Fullkorn är antioxidanter som är rika på vitaminer, mineraler och fibrer. De är kända för att minska risken för cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och andra åldersrelaterade sjukdomar. Fullkorn kan bidra till att förebygga diabetes och högt blodsocker eftersom de bryts ner långsammare jämfört med de bearbetade korn. Exempel på fullkorn inkluderar råg, brunt ris, vete, grodda kärnor, havre, majs, korn och rågvete.

tomater

Tomater och andra röda frukter innehåller en antioxidant förening som är känd som lykopen. Lykopen hjälper till att minska risken för hjärtsjukdomar och vissa typer av cancer (såsom mage, lunga, och prostatacancer) och underhålla ungdomlig glöd och mjuk konsistens av huden.

teer

Grönt och vitt te innehåller en av de mest potenta antioxidanter, EGCG. Studier visar att te konsumtion har kopplats till lägre hastigheter av Alzheimers sjukdom, cancer och hjärtsjukdomar.

bär

Tranbär, björnbär och blåbär innehåller antocyaniner, som är antioxidanter föreningar som har visat sig förbättra balans, muskeltonus, och hjärnans funktion och bromsa utvecklingen av vissa cancerformer.

Fisk

Fiskar är rika på omega-3-fettsyror. Dessa essentiella fettsyror hjälpa till att sänka risken för stroke och Alzheimers sjukdom och att förhindra inflammation. Dessutom, enligt studier, kan omega-3-fettsyror hjälpa dem som lider av hjärtsjukdomar att leva ett längre liv genom att avvärja cellens biologiska åldrandet. Vanliga källor inkluderar oljiga fiskar som tonfisk och lax.

Olivolja

Olivolja är hög i antiinflammatorisk enkelomättat fett och antioxidanter. Det kan hjälpa till att minska andelen åldersrelaterade kognitiva sjukdomar, cancer och hjärt-kärlsjukdomar.

röda druvor

Vindruvor, mest särskilt röda druvor, är höga i resveratrol, som är antioxidanter som är kända för att förlänga livet. Denna antioxidant har antikoagulerande och anti-inflammatoriska egenskaper som bidrar till att främja ett friskt hjärta.

Nötter

Nötter, särskilt valnötter och mandel, är höga proteinkällor, vitaminer och hälsosamma fetter som är nödvändiga för en frisk hjärna och hjärta. Nötter är också kända för att underlätta inflammation eftersom de är höga i föreningar.

friska Greens

Gröna frukter och grönsaker, som kål, spenat, kronärtskocka, selleri, rovor, okra, grön paprika, gurka och broccoli, bland många andra, har anti aging egenskaper. De hjälper också skydda mot försämring av kognitiva funktioner, åldersrelaterade problem och bidra till att stödja benhälsa.

Örter och kryddor

Örter och kryddor hjälper till att bekämpa åldrande och diabetes. De är också anti-inflammatoriska föreningar som kan hjälpa till att minska åldersrelaterade sjukdomar. Gemensamma örter och kryddor innefattar rosmarin, basilika, kummin, salvia, kanel, citrongräs, oregano, vitlök, svartpeppar, ingefära, lök, och cayenne, bara för att nämna några.

Så se till att du lägger dessa livsmedel som bekämpa åldrandet i din dagliga kost och börja slåss åldrandet naturligt och hälsosamt sätt!

 

LEAVE A REPLY