Upptäck Antikens Hemligheter till Hälsa och Wellness – Ayurveda

Upptäck Antikens Hemligheter till Hälsa och Wellness – Ayurveda
Rate this post

Ayurveda är ett system av läkemedel som har sitt ursprung i Indien för flera tusen år sedan.

Den är baserad på metoder för att förebygga, hantera, eller behandla hälsoproblem genom att hålla kroppen i balans. Detta sker genom att rena kroppen av ämnen som orsakar sjukdom, stärka grundlagen och immunförsvaret, eliminera den mentala orsaker till sjukdom, och hålla liv-kärnan och energisystem flyter smidigt.

Ayurveda syftar till att integrera och balansera kropp, själ och ande (det kan ses som “helhetssyn”).

Även om Ayurveda har varit den största system för hälso-och sjukvård i Indien för tusentals år, konventionella (Västra) läkemedel blir allt vanligare, särskilt i urbana områden. Cirka 70 procent av Indiens befolkning bor på landsbygden, cirka två tredjedelar av landsbygdens människor fortfarande använda Ayurveda och medicinalväxter för att möta deras primära hälso-och sjukvården behöver. Dessutom, de flesta större städer har en Ayurvedisk högskola och sjukhus. Ayurveda och variationer av det har också praktiserats i århundraden i Pakistan, Nepal, Bangladesh, Sri Lanka och Tibet.

Termen Ayurveda kombinerar två ord på Sanskrit–ayur som betyder liv och veda som betyder vetenskap eller kunskap. Ayurveda betyder “kunskap om livet.”

Historia Indiska medicin är förmodligen lika gammal som induskulturen som går tillbaka till 3000-talet före kristus. Det var mellan 1 200 och 700 F.KR., att de fyra heliga Veda var sammansatt. Hänvisningar till sjukdomar, örter och växtbaserade botemedel kan ses i alla de fyra Vedas särskilt i Rig Veda. Ayurvediska praktiken var blomstrande under tiden för Buddha (ca 520 F.KR.),

Många Ayurvediska metoder som avkunnats av word of mouth och användes innan det var skrivna poster. Två gamla böcker, skriven på Sanskrit palmblad mer än 2.000 år sedan, och är tänkt att vara den första texterna om Ayurveda

Det är viktigt att notera skillnaderna i filosofi i Västerländsk livsstil och medicin, och som av den antika läran om Ayurveda:

Västerländsk medicin accepterar tanken på att kontinuerligt intag hundratals kemikalier, läkemedel och förädlade och konstgjorda livsmedel utan näringsvärde.

När kroppen inte längre klarar detta angrepp av gifter och konstgjorda mat, Västerländsk Medicin rekommenderar användning av ännu mer kemikalier i form av läkemedel som sedan används för att täcka upp symtom på sjukdom. När dessa läkemedel uppvisar toxiska biverkningar, i allmänhet mer läkemedel ges för att dölja kroppens ansträngningar för att eliminera de störande ämnen. Smärta, muskelsvaghet, utslag och andra problem ses som acceptabelt och oundvikligt. Kroppen anses vara felaktig, ineffektiv maskin i behov av droger för att “fixa” det genom att förgifta det till underkastelse.

Ayurveda, samt Kinesisk Medicin, Homeopati och alla holistiska metoder, till viss del, tror att sjukdomen är på grund av fysiska och psykiska obalanser inom en person, och dessa obalanser behandlas genom att återställa den naturliga balansen mentalt och fysiskt. I Ayurveda hela ditt liv och livsstil måste vara i harmoni innan du kan njuta av äkta välbefinnande. Livsstil insatser är en viktig Ayurvediska förebyggande och terapeutisk metod.

Det huvudsakliga målet med Ayurveda är inget mindre än ett tillstånd av perfekt hälsa, för den enskilde och för samhället och miljön samt, där varje man och kvinna är invärtes i balans och utåt i harmoni med miljön och naturens lagar

Varje dag vårt system är utsatta för bokstavligen miljontals bakterier, virus, allergener, och cancerframkallande ämnen, och ändå vårt immunförsvar har intelligens och skicklighet för att hantera alla dessa inkräktare och hålla oss friska. Men när stress, bristfällig kost, gifter eller trötthet försvagar immunförsvaret, samma inkräktare kan ge sjukdom. Varje sekund kroppen anpassar sig till oräkneliga förändringar, att hålla oss i balans. Störningar kan vara fysiska, emotionella, andliga, eller en kombination därav. Obalanser försvaga kroppen och göra den person som är mottagliga för sjukdomen. Vad kommer att rubba den balans, kroppen känner sin egen natur, vet vad idealisk temperatur det ska vara och rätt kemi den behöver för att bibehålla god hälsa, och försök att hålla hänvisar tillbaka till det plan för att upprätthålla god balans.

Också, det kan inte finnas någon psykisk hälsa utan fysisk hälsa, och vice versa. I Ayurveda, symtom och sjukdomar som kan betraktas som mentala tankar eller känslor är lika viktiga som symptom och sjukdomar i den fysiska kroppen.

Naturen har att ställa oss upp med all den utrustning vi behöver för att bli helt frisk. Hälsa är vårt naturliga tillstånd, och ohälsa är onaturligt.

Den kanske viktigaste lärdomen Ayurveda har att lära, är att vår hälsa är upp till oss. Vi bestämmer oss för att hålla det förgiftade, undernärda och sjuklig, eller levande, bra näring och friska. Varje dag av vårt liv, varje timme, varje dag, vi kan och får välja att antingen hälsa eller sjukdom. När vi väljer klokt, vår kropp belönar oss med hälsa och lycka. När vi hela tiden väljer oklokt, våra kroppar, i oändliga visdom, så småningom sätta oss direkt: Vi blir sjuka och får en chans att vila och tänka över våra val.

LEAVE A REPLY