Vad Är Avgiftning och När Ska Du Detox?

Det har varit en hel del prat om avgiftning, detox dieter och om de är nödvändiga, frisk, eller lämplig för kroppen. Läkare är uppdelade över den kontroversiella frågan. Alternativa vårdpersonal rekommenderar en avgiftning minst en gång varje år, speciellt med den ökade oron över toxicitet i vår mat, luft, vatten, medicin och miljö. Ayurvedisk medicin, Traditionell Kinesisk medicin och herbalism har varit med avgiftning i tusentals år. Men traditionella läkare ifrågasätter skälen för användning av avgiftning. De ifrågasätter den vetenskapliga grunden eller fördel bakom avgiftning eftersom kroppen är en fantastisk healer med sitt eget system för eliminering.

Vad är Detox?

Avgiftning är en fysiologiska eller medicinska avlägsnande av giftiga ämnen från kroppen. Avgiftning används medicinskt med läkemedel återkallas, sanering av gift förtäring, dialys, och kelering terapi. Under dessa processer gifter och giftiga kemikalier avlägsnas från kroppen. På samma sätt, avgiftning eller detox dieter används för att eliminera toxiner som kan konsumeras via vår mat och vårt vatten, andas in genom luften eller konfronteras i våra miljöer. Avgiftar används för att rengöra, vila, näring och kroppen inifrån och ut. Utövare som rekommenderar att man avgiftar tror att detoxing skyddar kroppen mot sjukdomar och förnyar optimal hälsa. Gifter tas bort och ersätts med hälsosam näringsämnen som kroppen väl behöver. Hälsa är återställd och energi och kraft är återupplivas.

Hur fungerar Avgiftning arbete?

Avgiftning ökar kroppens egen avskaffa systemet med rengöring blodet och ta bort orenheter från levern. Även njurar, lever, tarmar, lungor, lymfkörtlar, hud och inälvor är alla en del av kroppens avskaffa systemet, kan de bli äventyras när överexponeras för gifter, kemikalier och föroreningar. Nu för tiden finns det så många fler källor av toxicitet än det var 100, 50 och 10 år sedan. Med tekniska framsteg inom mat, vetenskap och nästan varje aspekt av livet, våra kroppar utsätts för skadliga kemikalier, irriterande ämnen och föroreningar i det dagliga livet. Mat som är förorenad med onödiga tillsatser, allergener, smakförstärkare, färgämnen och artificiella konserveringsmedel. För att inte nämna att vatten-och luftföroreningar, strålning, kärnkraft, droger, cigaretter, alkohol och mediciner har skadliga effekter på kroppen. Äventyras av dessa kemikalier och gifter som kroppen inte klarar av att filtrera föroreningar på rätt sätt, vilket orsakar en negativ inverkan på varje cell i kroppen. Detta kan orsaka vissa symtom ska visas som trötthet, humörsvängningar, matsmältningsproblem, förstoppning, huvudvärk och många fler. Ett detox-program vilar organ genom fasta, stimulerar levern till att driva ut toxiner, främjar eliminering genom njurarna, tarmarna, och huden, förbättrar blodcirkulationen och själv tankar kroppen med näringsämnen. Avgiftning fungerar genom att ta itu med varje cell i kroppen.

Typer av Avgiftning

Det finns många typer av detox planer som kontrast duschar, detox footpads, oil pulling, snakestones, kroppen rengöring, vatten fasta, metabolisk terapi, eliminering dieter, hydroterapi, och colonics. Avgiftar kommer i form av vätskor, kosttillskott, örter, kost och motion. Varje detox-program skiljer sig i handling och avsikt. Vissa jobbar bara med tarmen att ta bort ruttnande mat remanens, andra rena levern eller blodet, och andra stöd i huden eller njurfunktion. Kvinnor som är gravida eller ammande, barn, äldre eller människor med cancer, degenerativ sjukdom eller nedsatt immunförsvar bör inte använda avgiftar eftersom det kan orsaka skadliga biverkningar såsom näringsmässiga brister som kan leda till döden. Avgiftning är i allmänhet ofarliga och säker, men om du överskrider den rekommenderade tid det kan leda till näringsbrist. Det finns en viss risk i samband med detox förfaranden såsom kolon renar som kan orsaka perforation i slemhinnor i tarm, infektion eller vatten berusning, men riskerna är låga.

När ska Du Detox?

Rekommenderas detox program bör göras 1-2 gånger per år beroende på din nivå av hälsa. Eller om du har symtom som oförklarlig trötthet, långsam eliminering, förstoppning, irriterad hud, allergier, påsar under ögonen, utspänd mage, menstruella problem, mental förvirring, värk och smärta, huvudvärk och mag-problem. Ett kort program som normalt varar 3-7 dagar. Vissa jurister rekommenderar att du gör en rengöra eller detox på förändring av säsongen på grund av överexponering för luftburna föroreningar, raffinerade och förädlade livsmedel, strålning, receptbelagda mediciner, alkohol och droger. Ju mer gifter i din omgivning som du utsätts för, mer en detox kan vara nödvändigt.

Vad ska man förvänta sig efter en Detox?

Beroende på vilken detox du väljer att göra, kommer att avgöra hur svårt det är på dig mentalt och fysiskt. Det kan vara svårt, särskilt om du gör en eliminering detox där man slutar äta eller dricka vissa livsmedel eller livsmedel helt och hållet. Under en detox, gifter frigörs från lagrat fett i blodet så att de kan utsöndras. Du kan ha minskat energi, hudirritation, huvudvärk eller humörsvängningar medan din kropp är att eliminera dessa toxiner. Efter en detox är färdiga, kommer de flesta människor att uppleva ett uppsving i energi, bättre humör, viktminskning, minskad uppblåsthet, lättare eliminering, bättre muskel återhämtning, ökat immunförsvar och generellt bättre hälsa. Traditionella läkare tillskriva dessa resultat att den begränsas eller elimineras mat, som kräver kroppen att bränna, samlade och lagrade fetter. Detta har dock inte minskat människors intresse eller fortsatt användning av detox-program. Särskilt eftersom avgiftning har blivit ett populärt ämne under det senaste decenniet och ett ökande antal detox-produkter har blivit tillgängliga på marknaden. I slutändan, kommer människor att fortsätta att använda detox-program så länge de fortsätter att ge positiva resultat, även om traditionell medicin tvister användning av avgiftning.

LEAVE A REPLY