Vad är Forskolin?

Vad är Forskolin?
Rate this post

forskFör att besvara detta på rätt sätt, måste vi först ta en lång titt på en växt som heter Coleus Forsk. Detta är en växt som är en medlem av mynta familjen, och det finns främst på bergssidorna i Indien, Thailand och Nepal. I hundratals år, har den använts i den traditionella folktron som medicin för att behandla en mängd olika medicinska tillstånd. Örterna har fastställt dem för sömnlöshet, hudutslag, bronkit, astma, kärlkramp, och epilepsi.

På 1970-talet började vetenskapen undersöka Coleus Forskolii och fann en hel del sanning i dessa föreställningar. Forskare har funnit att en substans som heter forskolin är ansvarig för alla de medicinska fördelarna från exotiska Coleus anläggningen.

Och inte nog med, har ytterligare forskning upptäckt en mycket intressant fördel: ren naturprodukt forskolin kan hjälpa dina ansträngningar viktminskning.

Vetenskapligt bevis

Det finns ett par betydande studier som har stärkt fallet för produkten. En av studierna involverade råttor på en speciell forskolin diet. Denna diet kallas “cafeteria diet” och det innebär en hel del skräpmat som orsakar snabb fetma. Denna diet liknar en skräpkost, många människor som har fått den gör att de blir överviktiga eller feta.

Enligt studien som publiceras i farmakognosi Research, konstaterades det att CF extraktet minskat födointag och orsakade viktförlust i labbråttor. Forskarna bakom studien drog slutsatsen att bevisningen ger ytterligare bekräftelse på att det forskolin tillägg ger stöd i viktminskning, även om din kost är inte särskilt hälsosamt.

Sedan finns det ett landmärke som involverar människor som publicerades i Obesity Research. Ett antal överviktiga och feta män slumpvist delas upp i två grupper. En grupp tog 250 mg tillskott med 10% standardiserad Forskolin två gånger om dagen. Den andra gruppen fick placebo. Ingen av försökspersonerna visste vad de verkligen tar. Dessutom har dessa människor inte exakt tränat så mycket.

Resultaten i slutet av 12 veckor var häpnadsväckande. Med hjälp av en speciell metod som mäter nivåerna av kroppsfett med hjälp av röntgen, upptäckte forskarna att de personer i gruppen med hjälp av forskolin visade en mycket mer minskning av kroppsfett. Dessutom ökade deras nivåer av testosteron också, och likaså gjorde deras muskelmassa.

Hur fungerar Forskolin och viktminskning?

Så hur exakt gör denna exotiska växter fungerar? Enligt forskarna, förlorar du vikt genom flera sätt:

  1. forskolin ökar dina nivåer av hormonkänsligt lipas. Detta enzym hjälper i huvudsak dig att bränna fett från ditt system.
  2. Extraktet ökar också kroppens produktion av cykliskt adenosinmonofosfat eller cAMP. Detta belägget uppmuntrar produktionen av hormoner och enzymer som driver din ämnesomsättning och bränner bort dina extra kalorier. Detta innebär att du inte kan lägga till nytt fett i ditt system, och du kommer att smälta bort fettet du får eftersom närvarandet av Forskoin har att ge den energi du behöver.
  3. cAMP stimulerar proteinkinas, som är en del av fördelningen av byggstenarna i din fettvävnad.
  4. Ditt ökade testosteron och muskelmassa nivåer hjälper också effektiviteten i din tränings regim, du kommer att kunna lyfta vikter under en mycket längre tid.

Är detta tillägg naturligt och säkert?

Så finns det en Nackdelen med forskolinextrakt för viktminskning? Egentligen finns det inget att oroa sig för. Det är naturligt och säkert, och om du följer instruktionerna på etiketten så blir allt bra.

Det är inte alltid fallet när du tar alla dessa syntetiska droger för viktminskning. De biverkningar av dessa läkemedel kan vara brutala och det har varit en hel del sjukhus och återkallelser. Det är inte fallet med rent forskolin extrakt.

LEAVE A REPLY