Varför 3 Sets eller 10 reps dödar dina resultat och din Workout

Varför 3 Sets eller 10 reps dödar dina resultat och din Workout
Rate this post

workout

Av någon anledning detta var en pinne idé … eller taktik … som bara fastnat runt. Även i dag får jag lite spark tillbaka från mina kunder eftersom de tror att somatodrol något inte står rätt om inte använder 3 uppsättningar av 10 reps.

Liksom blind leder en blind, jag brukade göra samma sak. Under längst tid i början av min kondition livsstil … Jag använde 3 uppsättningar av 10 reps. Jag använde även samma vikt på alla 3 uppsättningar.

Liksom löpbandet 3 – 10 Hål din kropp Big Time

Du är inte ensam eftersom 80% av styrketräning befolkning … den “normala” inte body building befolkningen använder detta 3 uppsättningar av 10 med ut att ens tänka.

Det fungerar inte för din kropp eftersom du aldrig ger det något att sträva efter. Visst, kan du öka vikten men bara så långt … och inverkan på resultaten från riktigt blanda upp saker och ting kommer att vara otroligt märkbara.

Låt oss ändra detta och rev upp dina resultat igen.

Nyckeln är i omvänt förhållande

Set och reps har ett omvänt förhållande. Det innebär att när du ökar antalet uppsättningar, måste du avlider antalet repetitioner. När du öka antalet repetitioner, måste du minska antalet uppsättningar.

Kör igenom några exempel …

1 Ställ 15-20 representanter – Beroende på vad målet med träningen, måste du hålla dessa representanter hög så att du verkligen kan uttömma muskeln och få nytta av det arbete du gör.

Om du är en sann nybörjare, du vill bara göra en uppsättning och många reps. Detta kommer att hjälpa dig att bygga grunden för formen. Det kommer också att få dina muskler växer så att du kan gå ordentligt.

2 Ställer 12-15 representanter – Det kan vara bra plats för nybörjare att komma igång … igen detta är bara ett exempel och det verkligen beror på vad den speciella mål är träningen.

Denna typ av installation kommer bara ta mer uthållighet och lite mer intensitet till träningen. Dessa typer av installationer är riktigt bra för fettförbränning … beviljas finns det några andra faktorer som verkligen gör ett fett förlust programarbetet.

5 set 5 reps – Detta är populär make up av en mycket populär träning kallas 5×5 träning. Byggd för att bygga maximalt med muskler. När du ökar uppsättningar och släppa reps … du nästan alltid bygga muskler.

Med en mindre mängd reps, kan du verkligen öka vikten och ge dig själv en mycket större intensitet träning. Ju mer intensiv träningen, desto mer muskler du kommer att växa … och det betyder inte alltid att du kommer att få skrymmande.

Så vad du kan göra nu, ändra det nästa gång du är på gymmet. Som en flock får, inte bara följa konventionell visdom … ta en promenad till nya områden och ändra din träning upp genom att ändra dina set och reps.

LEAVE A REPLY